Le Fattorie Fiandino
Le Fattorie Fiandino
Goede melk maakt uitstekende kaas en boter volgens de familie Fiandino. Een familiebedrijf in de Occitaanse Alpen waar Stefano Fiandino begon met het fokken van koeien. In de weilanden van de Stura-vallei vonden de runderen hun eerste thuis. Geïnspireerd door de natuur en de verschillende seizoenen leerde Fiandino het proces van de zuivelproductie. De geheimen werden met liefde doorgegeven aan de volgende generaties. In 1920 besloot Magno Fiandino de zuivelproductie te vernieuwen en uit te breiden, tegenwoordig bekend als Fattorie Fiandino in Villafalletto. Een dorp met lokale fokkers, waar gekwalificeerde medewerkers zorgen voor het vee op de boerderij en waar Egidio en Mario Fiandino de familietraditie voortzetten. De Fiandino’s weten de verhalen over hun producten te presenteren als eigentijdse sprookjes om de professionals van de zoete en hartige kunst zoals chef-koks, banketbakkers en ijsmakers te voorzien van uitzonderlijke producten zoals kazen uit het Kinara-assortiment en Butter 1889.
De familie Fiandino was de eerste ter wereld die de Kinara-methode introduceerde, plantaardig stremsel voor de kaasproductie. De bloemen van de Cynara cardunculus plant, een wilde distel die spontaan groeit in de Piemontese bergen, transformeert zichzelf in een plantaardig stremsel. De kazen die met het plantaardig stremsel worden gemaakt, worden gekenmerkt door hun zachtheid en volle smaak.