Viva l’italia; een culinair dagje boordevol Italiaanse specialiteiten
Naturalia heeft een ruim assortiment van Italiaanse delicatessen in huis. Al die heerlijkheden zijn speciaal voor jou uit Italië gehaald om jou te verwennen met de beste Italiaanse specialiteiten van het land. Want alleen speciaal is goed genoeg wat ons betreft.
Volg ons op een feestelijke dag boordevol met Italiaanse specialiteiten.
We beginnen met onze eerste Italiaanse specialiteit, een fruitige vruchtensap van Tomarchio; kies uit de smaken citroen, mandarijn, sinaasappel, cola of chinotto citrus voor een fris begin van de dag.
Deze Italiaanse delicatessen mogen zeker niet ontbreken op deze dag.
Neem daarna een verse cappuccino en een Italiaanse bol. Die beleg je natuurlijk met een plakje Italiaanse hartigheid; in de categorie Vlees en Vleeswaren passeren vele Italiaanse specialiteiten de revue. Kies voor de exquise robijnrode Culatello Stagionato die nog verfijnder is dan de parmaham, of voor enkele plakjes van die heerlijke everzwijnsalami Salame crudo con Cinghiale. Of proef onze pastrami al Forno Sottofesa Manzo van jong rundvlees. Onze salami’s zijn er in vele smaakvarianten, met knoflook, wijn, peper, noten of truffel, en in verschillende maten.
Natuurlijk heeft Naturalia ook vele Italiaanse specialiteiten in de categorie kaas; vers van de geit, koe of van het schaap. Zacht, hard, geraspt of geschaafd, we hebben het allemaal voor jou. Extra speciaal zijn onze blauwschimmelkazen Blugins met jenever en kruiden en de romige, plantaardige Gran Kinara. Let vooral op de Blu’61; de Italiaanse specialiteit die kaasmaker Antonio uit liefde voor zijn vrouw samenstelde met haar lievelingsingrediënten, cranberries en de dessertwijn Raboso Passito.
Rond de lunch is het tijd voor een warm pastagerecht. Wij hebben vele bijzondere pastavariaties om uit te kiezen, allemaal van Italiaans tarwedeeg dat extra lang en met veel passie is bereid en gegaard. Vooral onze leverancier Gragnano verrast ons steeds weer met de heerlijkste fantasierijke pastavormen en -presentaties; van volkoren Fusilloni Integrali tot zwarte spaghetti Spaghetti al nero di seppia en de reuze pastaschelpen Lumaconi Giganti Gragnano. Zonder deze Italiaanse specialiteiten is het assortiment van Naturalia niet compleet.
In de loop van de middag krijg je zin in wat hartigheden. Verrijk een antipasto-plank met onze pure en gevulde olijven, pepers, gedroogde tomaatjes, bruschetta, tapenades en vlees en kaas. Zo ontstaat er een bont kleurenpallet van Italiaanse specialiteiten bij elkaar. Natuurlijk eet je daar krokante grissini of crackers bij, puur of speciaal belegd met kaas, kruiden, tomaat of venkel, zoals bij onze hartige venkelringetjes Tarallini al Finocchio.
Voor de dorst hebben wij gekozen voor de speciale moderne wijncollectie van QB; frisfruitige jonge wijnen in strak vormgegeven 250 ml flesjes. Of kies voor onze jonge Primitivo IGT in wit of rood. Maar ook onze crèmelikeur, limoncello en prosecco laten jou genieten. En op een extra warme, zomerse namiddag gaat er niets boven een koud, fris Italiaans bier zoals de ambachtelijk gebrouwen Pullicenhell van Kbirr.
Je Italiaanse avondgerecht begint natuurlijk met een tomatensoep van onze Zuppa di Pomodoro die Don Antonio ambachtelijk heeft bereid met de lekkerste natuurlijke ingrediënten uit de omgeving van Abruzzi. Je pasta of rijst breng je gemakkelijk op smaak met een van onze salsa’s of verse tomatensauzen en onze kant-en-klare Italiaanse kruidenmix. Onze Italiaanse specialiteiten, zoals onze azijnen en olijfoliën, zijn de perfecte basis voor een heerlijke salade. Een andere veelgeprezen Italiaanse specialiteit is de ondergrondse zwam met zijn eigenzinnige hartige smaak. Naturalia biedt vele ambachtelijke smaakmakers met die overheerlijke truffel als basis.
Als zoete traktatie bij je koffie, cappuccino of thee heb je de keuze uit de overbekende Siciliaanse cannoli met cappuccino, sinaasappel, noten, chocolade of limoen. Of geniet van onze chocolade, noga, cake of taart; ze zijn er in alle smaken die je maar kunt bedenken. Veel van onze zoetwaren zijn verrijkt met de heerlijke verse amandelen van Italiaanse bodem. Daarom mogen deze Italiaanse delicatessen niet ontbreken in het assortiment van Naturalia.
Onze warme band met de Italiaanse leveranciers blijkt wel uit het koekje dat speciaal voor Naturalia is ontwikkeld, de Cuore di mandorla (hart van de amandel); handmatig bereide amandelkoekjes in de smaken citroen, amarena, sinaasappel, pistache of chocolade.
Sluit deze feestelijke dag vol Italiaanse specialiteiten af met je favoriete drank en wat hartige bruschetta toast, de minizoutjes Cri cri Moravia en een bakje Olive Italiamix met Cherrytomaat en je culinaire dag is helemaal compleet.
Ben je geinteresseerd in onze Italiaanse delicatessen? Neem dan contact op met ons verkoopteam door te bellen naar 074-266 40 60. Of bekijk onze Italiaanse specialiteiten online op www.naturalia.nl.